Berry’s Gedachten: De jungle van beton

miguelvallinas1

Met regelmaat laat onze Berry zijn gedachten gaan over diverse zaken en verwerkt dit in zijn column “Berry’s Gedachten”, deze week:

De jungle van beton

Ik ben je hondje niet!

Hoe vaak komt het wel niet voor dat wij afgekeurd gedrag vergelijken met dierlijk gedrag. Van een nieuwsgierige aap tot het vreten als een varken. Anno 2014 constateer ik dat wij niet zover afstaan van het dierenrijk met onze grote hoeveelheden aan geweten, gevoel en intelligentie. We maken elkaar letterlijk en figuurlijk af, profiteren ten nadelen van een ander, lopen in de zomer nog net niet naakt en volgen elkaar als kuddes.

We vechten als leeuwen!

Agressie is iets dat wij allemaal in ons hebben. De een uit zich doormiddel van een scheldbui en de ander mept er liever op los. Het kost soms niet veel om deze agressie op te wekken terwijl het in toon houden hiervan een stuk moeilijker lijkt. ‘Ze gingen als blaffende honden tekeer tegen elkaar en vochten als leeuwen’. Het gedrag is dan weer niet goed te keuren maar ergens is het wel een natuurlijke reactie of zoals anderen zullen zeggen een dierlijke reactie. Toch kunnen we relativeren, vergeven en bezinnen. Na een grote ruzie kunnen we weer als beste vrienden door het leven.

De lach en meedogenloosheid van een hyena!

Van leedvermaak en profiteren van een ander zijn we ook niet vies. De zwakken zijn prooien voor de jagers, en in de jungle overleven alleen de sterkste. Als je zwak bent in onze samenleving loop je het risico te worden verstoten door de sterken. Zie het als een troep wolven waarin het alpha mannetje de zwakste wolf verstoot uit de troep. De mensen die niet kunnen meedraaien in onze samenleving op het niveau en tempo van de sterken raken snel op achterstand. De machtigen bepalen welke koers wij varen en wat het lot is van de zwakkeren. Maar waar zouden wij zijn zonder onze sociale instellingen en meelevende medemens die altijd voor ons klaar staan.

Elegante naaktslakken!

Mannen lopen rond met een lust voor vrouwen die niet te stillen lijkt, terwijl vrouwen er van alles aan doen om ons te verleiden. Siliconen, een Raponsel paardenstaart en leggings zo strak dat het lijkt alsof ze op straat loopt met bodypaint. Zie het als een pauw die pronkt en verleidt. Als wij het aan de vrouwen zouden vragen, dan zouden zij ons waarschijnlijk vertellen dat de voornaamste reden voor hun vermommingen niet mannen is, maar zelfverzekerdheid. Maar lieve schat stel je eens voor als geen van ons mannen naar jullie zouden omkijken, nadat jullie voor de spiegel een transformatie zijn ondergaan, zou jij jezelf nog zo optutten? Maar toch blijft het een dooie avond als wij mannen wat gaan drinken en er alleen maar horken in de tent zijn.

Vreten als varkens!

Voor ons gevoel eten wij erg bewust, biologisch eten en veel water terwijl wij in feite nog steeds eten wat voor ons in de schappen wordt gesmeten. Geen idee waar het vandaan komt maar de verpakking en ingrediënten wekken de indruk dat het met dit product niet gezonder kan.

Inmiddels lijken wij zo langzamerhand op een kudde schapen die elkaar na-apen en worden geleid door wolven! We volgen de rest en de grootste groep zal wel gelijk hebben. Of we nou moeten stemmen of een keuze moeten maken tussen twee dezelfde producten van verschillende merken, wie het hardst brult krijgt de meeste aandacht!

Berry

Berry

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twee + twaalf =