Berry’s gedachten: Komt de wauw factor nog terug in de mobiele wereld?

Met regelmaat laat onze gastblogger Berry zijn gedachten gaan over actuele zaken en verwerkt dit in een column, deze week in Berry’s gedachten:
Komt de wauw factor nog terug in de mobiele wereld?

Laatst vroeg ik aan Menno wat zijn eerste mobieltje was. We lagen beide dubbel hoe vet we onze pokkies vonden terwijl ze erg beperkt waren. Ik voelde me de man, ik was zestien jaar en had een groene siemens, ja een Siemens!  Maar in mijn jeugd was Nokia toch echt de telefoon die je moest hebben. Van ringtones tot kleurenbeeldschermen en spelletjes, Nokia had het allemaal.

En toen dacht ik hoe kan het nou eigenlijk dat Nokia zo ver achterop is geraakt op merken als Apple en Samsung. Als ik terug denk aan de ontwikkelingen en innovaties van Nokia ten opzichte van de Iphone heeft Apple het stokje overgenomen door simpelweg ‘out of the box’ te denken. Nokia wilde bijvoorbeeld betere camera’s, een langere batterijduur en verbeterde menustructuren. Bij Apple is men uitgegaan van het design en de mogelijkheden tot de bediening van de telefoon. Natuurlijk is de touchscreen van de Iphone revolutionair geweest in de wereld van mobiele telefoons maar ik was het meeste onder de indruk van alle mogelijkheden tot de bediening van mijn telefoon. Het swipen, dragging, vergroten en verkleinen van content op mijn telefoon en natuurlijk de verschillende apps. Dit was innovatie!

Inmiddels naderen wij al bijna het tijdperk van de Iphone 6 en ik moet zeggen dat ik qua vernieuwingen en innovaties op de voorgaande modellen niet echt onder de indruk ben. Dit geldt niet alleen voor Apple maar ook de grote concurrent Samsung.Ik vraag me ook af of de mobiele telefoon qua innovatie zijn max heeft bereikt of dat bedrijven als Apple en Samsung net als Nokia toentertijd, teveel bezig zijn met het verbeteren van de features van hun huidige producten in plaats van innoveren.

Laatst kwam ik wel een filmpje tegen dat me weer het gevoel gaf dat er nog tal van mogelijkheden zijn voor deze bedrijven om innovaties toe te passen op de mobiele telefoon!

 

Berry

Berry

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 + twaalf =