Berry’s Gedachten over digitale kunst

Met regelmaat laat onze Berry zijn gedachten gaan over diverse zaken en verwerkt dit in zijn column “Berry’s Gedachten”, deze week:

De kwast en het doek vs de digitale pen en het beeldscherm

Zat laatst te staren naar mijn muur en dacht, shit die muur is best kaal. Dus ging ik screenshoppen (mijn definitie voor window shoppen op het internet) naar wat decoratie voor mijn blanco muur. Gezien mijn budget gaat het helaas geen Rembrandt of Da Vinci worden en voor mijn pech heb ik ook geen ingangen in de wereld van de kunstrovers. Wel stuitte ik tijdens mijn zoektocht op twee digitale tekenaars die in de traditionele kunstwereld waarschijnlijk geen hoge ogen gooien maar hé ik ben nou eenmaal wat meer van de nullen en enen en minder van de spijkers en hamers.

De creaties van Denis Zilber en Bobbi Chiu zullen waarschijnlijk niet snel op de muren hangen van Rembrandt en van Gogh liefhebbers. Maar op mijn kale muurtje zou het zeker niet mis staan. Denis Zilber en Bobbi Chiu zijn beide digitale tekenaars Er zit natuurlijk een hele andere techniek achter en de tekeningen ogen in eerste instantie ook niet erg moeilijk. Echter na het bekijken van een aantal filmpjes op youtube van deze kunstenaars heb ik gezien er achter deze creaties veel techniek, inzicht en creativiteit zit. De creaties vertellen stuk voor stuk een leuk verhaal en het kleurgebruik zorgt ervoor dat de creaties goed tot hun recht komen.

Ingeschatte waarde van Kunst is en blijft afhankelijk van persoonlijke voorkeur en smaak. Een kunstwerk kan voor de een prachtige en inspirerende creatie zijn terwijl de ander het als geklieder op een wit doek ziet. Al met al spreken de creaties van deze twee kunstenaars mij erg aan.

Berry

Berry

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twee + 19 =