Berry´s Gedachten: Plastic fantastic

tieten-bundieMet regelmaat laat onze gastblogger Berry zijn gedachten gaan over actuele zaken en verwerkt dit in een column, deze week:

Plastic fantastic

En toen was Barbie realiteit, de pop die de perfecte vrouw van het westen vertegenwoordigd. Zo strak als het maar kan, haar op de perfecte lengte en die eeuwige glimlach. Dit is het beeld van de ultieme vrouw, waarmee inmiddels volwassen vrouwen zijn opgegroeid. Sterker nog is dit het beeld dat vrouwen in werkelijkheid proberen na te bootsen, middels bezoekjes aan plastische chirurgen. Make up, nepnagels en hair extensions zijn de basis. Het draait nu om naalden, stofzuigers en vloeibare substanties.

Toen de eerste neptieten voorbij kwamen, sloegen wij mannen op hol. Het was niet eens een teleurstelling voor ons, toen wij erachter kwamen dat de d’tjes van Pamela Anderson plastic waren, want ja ze zagen er toch echt uit en volgens de geruchten voelden ze nog echt aan ook. Inmiddels kan Nicky Minaj uit een vliegtuig springen en een parachute uit haar billen laten schieten en vertikt de botox in de gezichten van veel vrouwen, middels ‘gelaatsuitdrukkingen’ emotie te tonen.

Wat misschien nog wel het vreemdste is van alles, is dat juist veel van de vrouwen die bekend staan om hun mooie uiterlijk, zo aan de haal gaan met het opvullen, snijden, knippen en plakken van hun lichaam en gezicht. Dit is denk ik wat mij het meest verward. Want hoe kan het nou dat hetgeen een vrouw zo zelfverzekerd zou moeten maken, jou tegelijkertijd zo onzeker maakt. Het kan natuurlijk zijn dat het wordt gedaan voor het verkrijgen van een zelfverzekerdheid boost of misschien is dit inmiddels wel een vorm van status geworden. Het feit dat jij alle ‘imperfecties’ kan wegwerken als dat jou dat uitkomt. Het kan ook zijn dat juist wij mannen hier verantwoordelijk voor zijn. Wij raken vaak niet uitgesproken als wij vrouwen ‘keuren’, met of zonder bijzijn van andere vrouwen. Maar ook vrouwen hebben er een handje van om elkaar naar beneden te halen op basis van uiterlijk voorkomen.

Het zal wel een samenloop van omstandigheden zijn, maar wat ik hoop is dat vrouwen na verloop van tijd gewoon zichzelf kunnen blijven en voldoende hebben aan het optutten van zichzelf, in plaats van het verbouwen van zichzelf. Een ‘imperfectie’ kan je ook aantrekkelijk en uniek maken. Maar ik wil niet teveel klagen hierover want ik kan niet ontkennen dat er een groot aantal vrouwen zijn die ik aantrekkelijk vind, die ook onder het mes zijn gegaan. Met andere woorden wil ik mezelf ook weer niet tegenspreken, want de kans is groot dat ik Nicky Minaj achterna spring zonder parachut.

Aangezien veel mannen ook niet vies zijn van wat egalisatie, zal ik maar met een monotone stem en strak gezicht á la Ronald de Boer, zeggen dat je uiteindelijk lekker moet doen wat je zelf wilt en wat jou gelukkig maakt. De kans is namelijk erg groot dat deze column over een aantal jaar nergens op slaat omdat plastische chirurgie na verloop van tijd de normaalste zaak van de wereld is. En hoe fout zou het wel niet zijn als ik zelf overeen aantal jaar aan de botox zit na de bovenstaande tekst te hebben geschreven!

berryboy

berryGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijf × 2 =