Berry’s Gedachten: Time is by my side!

afbeeldingMet regelmaat laat onze Berry zijn gedachten gaan over diverse zaken en verwerkt dit in zijn columnBerry’s Gedachten, deze week:

Time is by my side! 

De wekker gaat! Opstaan, kinderen in bad, ontbijtje, kids naar school, werken, naar huis, eten, sporten, kids entertainen, kids in bad, tv kijken of surfen op het web, vrouwtje entertainen en pitten maar. Voor velen van ons is dit routine en voor anderen staat dit schema te wachten. Onze dagelijkse bezigheden die niet stoppen tenzij ons een vrije dag of vakantie is gegund. Ondertussen tikt de klok maar door, terwijl wij soms maar al te graag zouden willen dat wij het verloop van tijd kunnen beïnvloeden. Helaas is dit niet het geval, en zijn wij afhankelijk van de hoeveelheid aan tijd die voor ons is weggelegd. Ik zie tijd dan ook als een van de meest kostbare bezitten die wij hebben zonder dat wij hier vaak bij stil staan. We leven naar hoogtepunten toe die voor ons niet snel genoeg kunnen beginnen en zolang mogelijk mogen duren, terwijl de minder leuke tijdsbestedingen ons kunnen worden gestolen.

Ik hou persoonlijk niet zo van terugkijken naar hoe ik mijn tijd beter had kunnen besteden. Maar als wij toch een opsomming zouden moeten maken van hoeveel tijd wij hebben ‘verspild’, dan zullen wij vast wel een groot aantal ‘nutteloze’ dingen hebben gedaan. Tegelijkertijd zijn de meesten van ons tevreden met waar wij nu zijn en daar zullen die ‘verkeerde’ of ‘nutteloze’ tijdsbestedingen ook van invloed op zijn geweest.

Het gekke is dat het bepalen van een nuttige tijdsbesteding toch echt iets persoonlijks is. Ik kan niet voor iemand bepalen of zijn of haar tijdsbesteding gunstig is. Als jij als ambitieus persoon in een fase komt waarin je niks ‘nuttigs’ doet omdat je daar geen zin in hebt, dan kan dat simpelweg komen doordat jij een behoefte hebt aan ‘niks’ doen. Daarbij komt de vraag wat nou eigenlijk kan worden gezien als het doen van ‘niks’ of iets ‘nuttigs’. Stilstaan in het leven en relativeren of rondwarrelen in gedachtegangen is toch ook een bezigheid? En als je vanuit die bezigheid jezelf kan vermaken of een briljant idee kan bedenken is dat ‘niksen’ toch ‘nuttig’ geweest. Echter leven wij in een maatschappij waar wij worden aangespoord om tijd te investeren zodat wij successen kunnen behalen. De meningen over het behalen van successen zijn verdeeld maar prestatie is toch echt iets dat van ons wordt geëist.

Door die drang naar prestatie, hoogtepunten en leuke uitgangsposities vliegt de tijd soms voorbij. Als wij kunnen kruipen willen we lopen, kunnen we lopen dan willen we fietsen en daarna ook nog een motorisch voertuig besturen. Misschien is het wel goed om soms even in het moment op te gaan, in plaats van te leven naar bepaalde tijdsverstekken zodat wij hier een mijlpaal aan kunnen koppelen. Als je nagaat dat wij gemiddeld zo een 31.500 dagen leven (als wij de 85 halen), lijkt het leven in een flits voorbij te kunnen zijn. Daarom stel ik voor dat we vanaf vandaag lekker stilstaan bij al het leuke dat wij tot nu toe hebben gedaan en bereikt, zonder naar de klok te kijken, en niet altijd maar leven naar een moment waarop je weer een doelstelling kan behalen. Ga lekker op in dat moment van besef, en heerlijk het weekend in en vooral zoveel mogelijk genieten van het leven. Zover ik weet leef je maar één keer…YOLO!!

Berry

Berry

 

 

1 reactie

 1. Dayana

  Beste Berry,
  Alleereerst prachtig verwoord!
  Met deze eye opener ga ik dit weekend toch even anders indelen dan gepland. Mijn doel was opruimen huis stof, en vuilvrij maken! Anders zou ik geen mooi weekend kunnen ervaren…
  Hiervoor in de plaats ga ik genieten van het moois wat het leven mij heeft gegeven; mijn twee beauty’s van kinderen!
  oftewel.. TEL UW ZEGENINGEN EEN VOOR EEN, TEL ZE ALLEN EN VERGEET ER GEEN!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

een × 5 =