Berry’s gedachten

Met regelmaat laat onze gastblogger Berry zijn gedachten gaan over actuele zaken en verwerkt dit in een column, deze week:
Een kluis vol emailadressen
Het heeft vast ook wel eens door jouw hoofd gespookt! Na het zien van films als Ocean’s 11 en the Italian job hebben wij allemaal fantasieën over het leegtrekken van een kluis vol met goud, diamanten en geplastificeerde pakken geld. Maar wat nou als deze kluis vol zit met emailadressen en andere persoonlijke gegevens over pietje en jantje? Data is het nieuwe goud!

 

Een Russische bende die 1,2 miljard emailadressen steelt, opslaat op een harde schijf en deze ergens verstopt. Wat zegt dit ons en wat is de waarde van al deze lettertjes? Wij maken wel even de opsomming; deze emailadressen worden verkocht aan een of andere webshop die vervolgens een aanbieding mailt naar al deze emailadressen waarop de Russische bende een euro ontvangt per conversie. Dit scenario is natuurlijk wat kort door de bocht maar hé het gebeurt. Onze persoonlijke gegevens worden steeds meer waard. Ook multinationals willen weten wat wij doen, wanneer wij het doen, waar wij het doen, hoe wij het doen, en waarom wij het doen. Onze tip is dan ook niet om data te gaan stelen maar waarom zou je het niet oprapen en verzamelen daar waar het beschikbaar wordt gesteld?
Berry

Berry

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

10 − negen =